Brossac is een klein dorpje in het zuidwesten van Frankrijk tussen Angouleme en Bordeaux. Het ligt op slechts een kilometer afstand van het vakantiepark. In Brossac is een bakker, slager, de Spar, VVV-kantoor, kapper, bank met pinautomaat aanwezig. U kunt  tegen een vergoeding gebruik maken van een van de gemeentelijke tennisbanen.

Ook is er een prachtige wandeling op 4 km afstand van Brossac: ‘Sentier de Decouverte’ bij St. Thomas/Boresse.

 Chalais ligt op 10 km afstand van het park en is met zijn Chateau en klooster de moeite waard om te bezoeken. Op maandagochtend is hier een uitgebreide markt.

Verder zijn er ook diverse grote supermarkten zoals de Intermarché (op zondagochtend geopend tot 12.00 uur), de Bricomarché  en de Lidl. Er is een gezondheidscentrum met artsenpraktijk en een tandartspraktijk.

Bardenac: Restaurant Le Poirier is zeker een bezoek waard voor een heerlijk Franse maaltijd. Er is geen menukaart, het wordt een verrassing. Het restaurant met groot terras, is alleen voor de middagmaaltijd geopend.

Aubeterre sur Dronne ligt op 25 km afstand van het park. Met z’n marktplein met veel terrassen en een kleine zondagsmarkt is dit Frankrijk op en top. Het behoort tot een van de 150 mooiste plaatsen in Frankrijk. Bezoek de bijzondere monolitische (grot) kerk en de Romaanse kerk St. Jacques.

Golf, 9-holes baan Pillac, Manoir de Longeveau, 16390 Aubeterre.

Jonzac (45 km) is een leuke plaats met middeleeuwse straatjes, ochtendmarkten (3 x), overdekte markthal en chateau/mairie. Er zijn wandelpaden waar activiteiten voor kinderen bij worden aangegeven. Tot slot voor de kinderen een bezoek aan het tropisch zwembad, kortom, voor elk wat wils.

Bordeaux ligt op 80 km van het park. Bordeaux heeft een verscheidenheid aan gebouwen uit de 18de eeuw en is daarmee één van de meest harmonische steden van Europa. Een aantal van deze schitterende panden staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Bordeaux geniet men op de talrijke terassen van het goede leven. Zeer sfeervol is de Place de la Comedie en het grote winkelgebied daaromheen. Aan de kades langs de Garonne zijn veel wijnpakhuizen en ziet men de Pont Saint-Pierre. Verder het bezoeken waard: de kathedraal Saint-André, de basiliek Saint-Michel en het Musée d’Art contemporain in een 19de-eeuws specerijenpakhuis.

St. Emilion en Cognac zijn op redelijke afstand en zeer zeker de moeite waard om te bezoeken.

Royan, de badplaats op 90 km afstand. Gratis parkeren in het centrum. Aan uw rechterhand leuke winkels, links de haven en het strand.